• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad tonfisk med pak choi

Grillad tonfisk med pak choi
Foto: TV4

Grillad tonfisk med pak choi

7 steg att laga

12 ingredienser

40 min

Grillad tonfisk med pak choi toppas med en teriyakisås.

Agneta bjöd även på

Jordärtskockssoppa


Vanilj- och yoghurtpannacotta med bär



Kolla in alla recept från

Klockan åtta hos stjärnorna



Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 tonfiskfiléer

Grönsaker

  • gurka
  • rättika
  • sesamolja
  • fisksås
  • risvinäger
  • limefrukt
  • chilifrukt
  • pak choi
  • olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Grönsaker
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Strimla morötter, gurka och rättika.
  3. Låt dra i 7 minuter i en sås på sesamolja, fisksås, risvinäger, lime och chili.
  4. Krama ur grönsakerna innan servering.
  5. Pak choi-bladen ska in i ugnen i 8 minuter med lite olivolja och salt och peppar.
  6. Tonfisk
    Grilla tonfisken snabbt, endast någon minut på varje sida. Den får inte bli genomstekt.
  7. Servera genast med grönsakerna och pak choi-bladen.