Ägg royale med kaviar

koket.se
Ägg royale med kaviar
Foto: Tv4
Jessie Sommarström
Jessie Sommarström

Ägg royale med kaviar

7 ingredienser

20 m

"Ett festligare alternativ till julbordklassikern ägghalvor. Toppa med nyskuren gräslök och kaviar eller annan rom efter plånbok och smak" /Jessie Sommarström

Se Jessie Sommarström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 150 g grädde
  • 50 g mjölk
  • 1 ägg
  • 3 äggulor
  • 5 g salt
  • kaviar (att toppa med)
  • 1 msk gräslök, finhackad (att toppa med)

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
  2. Häll upp smeten i ugnsfasta formar.
  3. Ställ formarna i vattenbad och täck över med folie. Baka på 130 grader ca 30–35 minuter tills smeten precis stannat.
  4. Låt svalna i rumstemperatur och toppa sedan med kaviar (rom eller tångkaviar går även fint) och finhackad gräslök.