Ägg royale med kaviar
Ägg royale med kaviar
7 ingredienser
20 m
"Ett festligare alternativ till julbordklassikern ägghalvor. Toppa med nyskuren gräslök och kaviar eller annan rom efter plånbok och smak" /Jessie Sommarström
Se Jessie Sommarström laga receptet

Ingredienser
- 150 g grädde
- 50 g mjölk
- 1 ägg
- 3 äggulor
- 5 g salt
- kaviar (att toppa med)
- 1 msk gräslök, finhackad (att toppa med)
Gör så här
- Rör ihop alla ingredienser i en bunke.
- Häll upp smeten i ugnsfasta formar.
- Ställ formarna i vattenbad och täck över med folie. Baka på 130 grader ca 30–35 minuter tills smeten precis stannat.
- Låt svalna i rumstemperatur och toppa sedan med kaviar (rom eller tångkaviar går även fint) och finhackad gräslök.