Ägg 63 grader, zucchiniblommor, frasiga nässlor och brynt smör

Ägg 63 grader, zucchiniblommor, frasiga nässlor och brynt smör
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Ägg 63 grader, zucchiniblommor, frasiga nässlor och brynt smör

11 ingredienser

2 h

Den här rätten är med i min första kokbok om än i en något enklare form. Jag har bara kombinerat allt som jag tycker om, det är krämigt, krispigt och syrligt! /Siri

Ingredienser

portioner
  • 8 ägg
  • 5 zucchiniblommor
  • 4 dl nässlor
  • 3 dl neutral olja
  • 1 grön zucchini, liten
  • 4 skivor surdegsbröd, dagsgammalt
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 g smör
  • 1 tsk sherryvinäger
  • 1 ask krasse

Gör så här

  1. Lägg äggen i en sous vide och baka i minst 2 timmar
  2. Värm olja till 180 garder och fritera nässlorna snabbt, låt rinna av på papper.
  3. Mixa brödet till smulor och stek det i olivolja med vitlöksklyftan.
  4. Rosta sesamfrön i en torr panna. Blanda brödsmulor och sesamfrön.
  5. Skala zucchinin i långa band.
  6. Bryn smöret tills det är nötigt och häll i vinäger.
  7. Lägg zucchiniband i botten av en skål, knäck ett ägg i handen och ta bort en del av vitan, lägg ägget på zucchini.
  8. Toppa med brödsmulorna och sesamfröna. Skeda över brynt smör, toppa med nässlor och rivna zucchiniblommor.
  9. Strö över krasse.