Ägg 63 grader, zucchiniblommor, frasiga nässlor och brynt smör
Ägg 63 grader, zucchiniblommor, frasiga nässlor och brynt smör
11 ingredienser
2 h
Den här rätten är med i min första kokbok om än i en något enklare form. Jag har bara kombinerat allt som jag tycker om, det är krämigt, krispigt och syrligt! /Siri
Ingredienser
- 8 ägg
- 5 zucchiniblommor
- 4 dl nässlor
- 3 dl neutral olja
- 1 grön zucchini, liten
- 4 skivor surdegsbröd, dagsgammalt
- 2 msk vita sesamfrön
- 1 klyfta vitlök
- 300 g smör
- 1 tsk sherryvinäger
- 1 ask krasse
Gör så här
- Lägg äggen i en sous vide och baka i minst 2 timmar
- Värm olja till 180 garder och fritera nässlorna snabbt, låt rinna av på papper.
- Mixa brödet till smulor och stek det i olivolja med vitlöksklyftan.
- Rosta sesamfrön i en torr panna. Blanda brödsmulor och sesamfrön.
- Skala zucchinin i långa band.
- Bryn smöret tills det är nötigt och häll i vinäger.
- Lägg zucchiniband i botten av en skål, knäck ett ägg i handen och ta bort en del av vitan, lägg ägget på zucchini.
- Toppa med brödsmulorna och sesamfröna. Skeda över brynt smör, toppa med nässlor och rivna zucchiniblommor.
- Strö över krasse.