Abborre crudo

Abborre crudo
Foto: Tv4
Desirée Jaks
Desirée Jaks

Abborre crudo

11 ingredienser

20 m

Rå abborre med picklad grön tomat, grön chili och mynta.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • flingsalt
  • 0,75 dl vatten
  • 2 gröna tomater
  • 150 g abborrfilé
  • 0,5 grön chilifrukt, urkärnat och skivat
  • 0,5 knippe mynta
  • olivolja
  • 0,25 citron
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka upp vinäger, socker och salt. Skiva de gröna tomaterna i tunna skivor och häll på lagen, låt stå i kyl fram till servering.
  2. Skär abborrfiléerna i mitten. Skär bort benen och skiva sedan i 3-4 cm långa skivor.
  3. Sila av tomaterna, arrangera dem på en tallrik och toppa varje skiva med en bit abborre, grön chili samt mynta.
  4. Dressa med olivolja, pressa över citron och toppa med flingsalt. Servera som tilltugg.