Abba Kolja i dill o räksåsabba_logo2_svg

5 goda vardagsfiskar!

Många fisksorter hamnar skymundan den klassiska torsken och laxen när det kommer till vardagsmiddag. Och visst blir det lätt att man plockar upp lax eller torsk av ren vana i butiken? Här kommer tips på fiskar som passar precis lika bra i soppan, till potatisen eller i gratängen!

Sill

Tro det eller ej, men det är fullt tillåtet att äta sill även om det inte är ett svenskt högtidsfirande! Eftersom sill är en fet fisk innehåller den nyttiga fetter och D-vitamin. Perfekt att få in i vardagsmaten! Testa göra en god och trendig bowl med sill, wasabi och pressad potatis!

Sej

Sej påminner mycket om torsk och också vanlig i matlagningen. Det är en mager fisk med ett lite gråaktigt och grövre kött. Sej gör sig god i gratänger, grytor eller i sig självt med en god citronsås. Testa till exempel Sejfilé med Abbas citronsås och räkor!

Tonfisk

Tonfisk har ett kraftigt kött med en tydlig struktur en lite mörkrosa färg. Tonfisk påminner mer om kött i konsistens än många andra fiskar. Kom ihåg att alltid välja MSC-certifierad tonfisk, som Abbas tonfisk på burk. Använd tonfisken i sallad, wraps, på pizza eller i en pasta. Gör något nytt och testa fräscha tonfiskburgare med avokado och picklad lök!

Kolja

Kolja är också en god vit fisk med ett fast och fint kött. Det är en mångsidig fisk som passar lika bra i grytan som i ugnsformen och funkar såväl till vardags som fest. Kolja i krämig dill och räksås går alltid hem hos hela familjen.

Kummel

Kummel är en riktig fin och lite lyxigare vardagsfisk som är värd att byta ut torsken mot ibland. Med ett fast och matigt kött passar den perfekt i soppor och grytor men också som stekt eller i ugn. Testa laga en lyxig fisksoppa med hummersås på kummel och lax!

Abba Middagsklart produkter Abba Middagsklart - färdiga gratängsåser till fisk! Du tillsätter bara fisk, skjutsar in i ugnen och sen sköter middagen sig själv. Perfekt när du vill ha en snabb, enkel och riktigt god middag!

Vill du ha tips på fler goda fiskrecept från Abba? Klicka här!