I samarbete med Abba

Kolja i krämig dill & räksås

12 röster
30 m
4
Abba Kolja i dill o räksås
Foto: köket.se

Bjud på vårens godaste - och enklaste fiskrätt, kolja! Låt Abba göra jobbet med den färdiga gratängsåsen "Middagsklart".

Prova även Krämig laxpasta med vitvinssås och parmesan.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar koljafilé (eller ca 700 g)
  • ca 300 g räkor, halvtinade (gärna lite större)
  • 1 Abba Middagsklart räk & dillsås
  • 1-2 dl Västerbottenost
  • 1 dl svartkål
  • 1 knippe dill
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på ca 175 grader.
  2. Lägg i den tinade fisken i en ugnssäker form, strö runt räkorna, svartkålsbladen och toppa fisken med ost. Salta och peppra.
  3. Ringla över den krämiga gratängsåsen "Middagsklart" från Abba. Låt gratinera i ugn i cirka 30 minuter (eller tills innertemperaturen på fisken är ca 52 grader).
  4. Dekorera med dill och söta, ätbara penséer.
26 april 2017
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...