Kolja i krämig dill & räksås

Abba Kolja i dill o räksås
Foto: köket.se

Kolja i krämig dill & räksås

17

4 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Bjud på vårens godaste - och enklaste fiskrätt med kolja! Låt Abba göra jobbet med den färdiga gratängsåsen "Middagsklart".

Prova även Krämig laxpasta med vitvinssås och parmesan.

Abba Middagsklart räk o dillsås vit bakgrund

Tillverkad i Sverige, bara naturliga ingredienser, enkelt, smakar lika gott som om du gjort den själv.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 bit koljafilé (eller ca 700 g)
  • ca 300 g frysta räkor, halvtinade
  • 1 Abba Middagsklart Räk & dillsås
  • 1-2 dl västerbottensost
  • 1 dl svartkål
  • 1 knippe dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på ca 175 grader.
  2. Lägg i den tinade fisken i en ugnssäker form, strö runt räkorna, svartkålsbladen och toppa fisken med ost. Salta och peppra.
  3. Ringla över den krämiga gratängsåsen "Middagsklart" från Abba. Låt gratinera i ugn i cirka 30 minuter (eller tills innertemperaturen på fisken är ca 52 grader).
  4. Dekorera med dill och söta, ätbara penséer.