1/2 special med västkustsallad
1/2 special med västkustsallad
20 ingredienser
30 m
Hisingens ”1/2 Special” är en klassikser som Erik Videgård piffar till lite extra.
Se Erik Videgård laga receptet


Ingredienser
Västkustsallad
- 500 g skalade räkor, grovhackade
- 1 burk musslor i vatten, grovhackade (eller 1 nät blåmusslor, kokta och plockade ur sina skal) [ca 200 g]
- 1 knippe grön sparris, grovhackad
- 75 g ärtor
- 0,5 knippe dill, finhackad
- 4 msk majonnäs
- 1 msk färsk pepparrot, finriven
- vitvinsvinäger
- salt
50/50 potatismos
- 1 kg mjölig potatis
- 1 kg mandelpotatis
- 4 klyftor vitlök
- salt
- 2,5 dl mjölk (eller mandelmjölk)
- 100 g smör (eller växtbaserat alternativ)
- 100 g färskost, rumstempererad (eller växtbaserat alternativ)
- gräslök, finskuren
- svartpeppar
Servering
- 4 korvar (kabanoss eller wienerkorv)
- 4 korvbröd
Gör så här
Västkustsallad
- Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med vitvinsvinäger och salt.
50/50 potatismos
- Skala och skär potatisen i jämnstora kuber.
- Koka potatissorterna var för sig tills de precis blivit klara. Låt även vitlöksklyftorna koka med.
- Häll av vattnet och ”torrkoka” potatisen ytterligare någon minut tills de är helt torra.
- Ta upp och mosa vitlöksklyftorna.
- Lägg uoo potatisarna i en gryta och tillsätt vitlöken.
- Häll mjölken i en ny kastrull tillsammans med smöret. Hetta upp blandningen tills smöret smält.
- Mosa potatisen med en stomp eller en stor gaffel. Tillsätt mjölkblandningen lite i taget tills du har fått rätt konsistens. Smaka av med salt.
- Tillsätt färskosten och blanda väl, tillsätt eventuellt även lite mer salt.
- Rör slutligen ner gräslök och svartpeppar.
Servering
- Servera salladen och potatisen till korv med bröd.