Zucchinispaghetti med tomater och hasselnötter

7 röster
20 m
2

Hemmasvarvad grönsakspasta a la Gustav Mandelmann! Gör pastan av zucchini och servera med en tomatröra som kommer föra dig hela vägen till Italien med dofter av tomat, vitlök, chili och basilika.

Visa mer
20 m
2

Du behöver

Zucchinispaghetti

  • 1-2 zucchini (beroende på storlek)
  • salt

Tomatröra

  • olivolja, till stekning
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 0,5-1 chilifrukt
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 dl ost, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hyvla zucchinin med potatisskalare, osthyvel eller grönsakssvarv till långa remsor. Koka upp vatten med en nypa salt. Doppar zucchiniremsorna i 1-2 minuter i det kokande vattnet och låt dem sen vila på en kökshandduk.
  2. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Hacka vitlöksklyftorna och fräs i oljan. Släng i hackade hasselnötter och låt fräsa en stund.
  3. Hacka chilin och tillsätt i pannan. Tillsätt sist tomaterna, de kan vara hela. Låt fräsa med en stund så tomaterna mjuknar Blanda i zucchinispagettin i hasselnöts- och tomatröran och toppa sedan med rikligt med ost och några färska basilikablad.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...