Zucchinispaghetti med tomater och hasselnötter

POPULÄRT
Zucchinispaghetti med tomater och hasselnötter
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Zucchinispaghetti med tomater och hasselnötter

9 ingredienser

20 m

Hemmasvarvad grönsakspasta a la Gustav Mandelmann! Gör pastan av zucchini och servera med en tomatröra som kommer föra dig hela vägen till Italien med dofter av tomat, vitlök, chili och basilika.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Zucchinispaghetti

  • 1-2 zucchini (beroende på storlek)
  • salt

Tomatröra

  • olivolja, till stekning
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 0,5-1 chilifrukt
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 dl ost, riven

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hyvla zucchinin med potatisskalare, osthyvel eller grönsakssvarv till långa remsor. Koka upp vatten med en nypa salt. Doppar zucchiniremsorna i 1-2 minuter i det kokande vattnet och låt dem sen vila på en kökshandduk.
  2. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Hacka vitlöksklyftorna och fräs i oljan. Släng i hackade hasselnötter och låt fräsa en stund.
  3. Hacka chilin och tillsätt i pannan. Tillsätt sist tomaterna, de kan vara hela. Låt fräsa med en stund så tomaterna mjuknar
  4. Blanda i zucchinispagettin i hasselnöts- och tomatröran och toppa sedan med rikligt med ost och några färska basilikablad.