Zucchinispaghetti med tomater och hasselnötter
Zucchinispaghetti med tomater och hasselnötter
9 ingredienser
20 m
Hemmasvarvad grönsakspasta a la Gustav Mandelmann! Gör pastan av zucchini och servera med en tomatröra som kommer föra dig hela vägen till Italien med dofter av tomat, vitlök, chili och basilika.
Ingredienser
Zucchinispaghetti
- 1-2 zucchini (beroende på storlek)
- salt
Tomatröra
- olivolja, till stekning
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl hasselnötter, hackade
- 0,5-1 chilifrukt
- 250 g körsbärstomater
- 0,5 kruka färsk basilika
- 1 dl ost, riven
Gör så här
- Hyvla zucchinin med potatisskalare, osthyvel eller grönsakssvarv till långa remsor. Koka upp vatten med en nypa salt. Doppar zucchiniremsorna i 1-2 minuter i det kokande vattnet och låt dem sen vila på en kökshandduk.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Hacka vitlöksklyftorna och fräs i oljan. Släng i hackade hasselnötter och låt fräsa en stund.
- Hacka chilin och tillsätt i pannan. Tillsätt sist tomaterna, de kan vara hela. Låt fräsa med en stund så tomaterna mjuknar
- Blanda i zucchinispagettin i hasselnöts- och tomatröran och toppa sedan med rikligt med ost och några färska basilikablad.