• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Zucchinisoppa med grillat surdegsbröd

5 röster
30 min
4
Zucchinisoppa med grillat surdegsbröd
Foto: TV4

Krämig soppa med italienska smaker som är enkel att laga, god att äta och riktigt prisvärd. 

30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 2-3 zucchini, 600 g
  • 1 gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 0,8 l grönsaksbuljong (ej koncentrerad)
  • 1 kruka basilika
  • 150 g parmesanost
  • 4 skiva surdegsbröd
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Grilla brödskivorna och bryt sedan i bitar till krutonger.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär zucchinin i fina tärningar.
  3. Fräs allt på låg värme i ca 15 minuter i oljan i en kastrull.
  4. Häll på grädde och buljong. Låt koka ihop i ca 6 minuter.
  5. Hacka basilikan.
  6. Smaka av soppan med salt.
  7. Servera med basilika, krutonger, riven parmesan och olivolja på toppen. Mal över lite svartpeppar.
  8. Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda soppa. /Köket-redaktionen
1 augusti 2020