Zucchinirullar med parmaskinka och ricotta

Zucchinirullar med parmaskinka och ricotta
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Zucchinirullar med parmaskinka och ricotta

11 ingredienser

Ett av mina favoritrecept, som praktiskt nog går att förbereda en dag i förväg. Så behändigt att bara kunna sätta in i ugnen precis före servering! /Ulrika

Passar dig som äter enligt 5:2-dieten. 288 kcal/portion

Recept ur Nya kickstarter med Ulrika

Ingredienser

portioner
  • 2 zucchini
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 g pinjenötter
  • 250 g ricotta
  • 0,5 kruka färsk basilika, hackad
  • 1 krm salladskrydda
  • 100 g parmaskinka
  • färska basilikablad, att garnera med
  • sallad, att servera till

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor. Krydda med salt och peppar.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att
  3. garnera med). Blanda ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke.
  4. Fördela ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka. Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform.
  5. Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter. Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad-