• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Zucchiniplättar med fetaost

24 röster
4
Zucchiniplättar med fetaost
Foto: Ulrika Pousette

Istället för pannkaka. Rätten är en klassiker hos familjen Ekstedt vars trädgård dignar av zucchini. Ha i mer ägg och mjöl om ni föredrar en mer "pannkakig" variant. 

Recept ur boken Mitt barn äter allt: men det är så klart inte sant

4
4 portioner

Du behöver

  • 1 zucchini
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 150 g fetaost
  • 0,5 dl salladslök, strimlad (eller purjolök)
  • 3 msk majs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk pumpakärnor, rostade
  • 1 msk olivolja
  • 70 g färsk spenat

Gör så här

  1. Riv zucchinin grovt och blanda med salt.
  2. Kram ur vätskan och sprid ut på en handduk för att rinna av.
  3. Vispa ihop mjöl och ägg i en bunke.
  4. Smula ner fetaosten grovt och tillsätt löken, majsen och zucchinin i äggsmeten.
  5. Rör ihop till en jämn smet.
  6. Stek plättarna över medelhög till hög värme i rikligt med olja, ca 2 minuter på varje sida.
  7. Servera med gräddfil, rostade pumpafrön, olivolja och spenat.
6 september 2017