Zucchiniplättar med fetaost
Zucchiniplättar med fetaost
11 ingredienser
Istället för pannkaka. Rätten är en klassiker hos familjen Ekstedt vars trädgård dignar av zucchini. Ha i mer ägg och mjöl om ni föredrar en mer "pannkakig" variant.
Recept ur boken Mitt barn äter allt: men det är så klart inte sant
Ingredienser
- 1 zucchini
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 150 g fetaost
- 0,5 dl salladslök, strimlad (eller purjolök)
- 3 msk majs
- 2 dl gräddfil
- 1 msk pumpakärnor, rostade
- 1 msk olivolja
- 70 g färsk spenat
Gör så här
- Riv zucchinin grovt och blanda med salt.
- Kram ur vätskan och sprid ut på en handduk för att rinna av.
- Vispa ihop mjöl och ägg i en bunke.
- Smula ner fetaosten grovt och tillsätt löken, majsen och zucchinin i äggsmeten.
- Rör ihop till en jämn smet.
- Stek plättarna över medelhög till hög värme i rikligt med olja, ca 2 minuter på varje sida.
- Servera med gräddfil, rostade pumpafrön, olivolja och spenat.