Zucchinifritters med halloumi

Zucchinifritters med halloumi
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Zucchinifritters med halloumi

168

18 ingredienser

30 m

Ingredienser

portioner
  • 150-200 g halloumiost

Fritters

  • 600 g zucchini, grovt riven
  • 6 kvistar färsk bladpersilja
  • 6 salladslökar, tunt skivade
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn
  • kokosolja, till stekning

Tahiniyoghurt

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 2 msk tahinipasta
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn
  • 0,5 krm rökt paprikapulver

sallad

  • 1 granatäpple
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 gurka
  • 2 avokador

Gör så här

  1. Blanda zucchini med hackad persilja, salladslök, ägg och vetemjöl. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
  2. Blanda yoghurt och tahini med salt, svartpeppar och paprikapulver.
  3. Skala gurkan, ta ur kärnhuset, tärna den och lägg i en skål. Tärna avokadon. Lägg i persiljebladen. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda samman salladen.
  4. Stek zucchini som plättar i kokosolja och salta. Stek halloumiosten.
  5. Lägg upp fritters, halloumi och sallad och lägg en klick tahiniyoghurt på tallriken, strö över rökt paprikapulver. Servera snarast.