Zucchinifritters med halloumi
Zucchinifritters med halloumi
18 ingredienser
30 m
Se Leila Lindholm laga receptet

Ingredienser
- 150-200 g halloumiost
Fritters
- 600 g zucchini, grovt riven
- 6 kvistar färsk bladpersilja
- 6 salladslökar, tunt skivade
- 2 ägg
- 1 dl vetemjöl
- flingsalt
- svartpeppar, från kvarn
- kokosolja, till stekning
Tahiniyoghurt
- 2 dl grekisk yoghurt
- 2 msk tahinipasta
- flingsalt
- svartpeppar, från kvarn
- 0,5 krm rökt paprikapulver
sallad
- 1 granatäpple
- 1 knippe färsk bladpersilja
- 1 gurka
- 2 avokador
Gör så här
- Blanda zucchini med hackad persilja, salladslök, ägg och vetemjöl. Krydda med flingsalt och svartpeppar.
- Blanda yoghurt och tahini med salt, svartpeppar och paprikapulver.
- Skala gurkan, ta ur kärnhuset, tärna den och lägg i en skål. Tärna avokadon. Lägg i persiljebladen. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda samman salladen.
- Stek zucchini som plättar i kokosolja och salta. Stek halloumiosten.
- Lägg upp fritters, halloumi och sallad och lägg en klick tahiniyoghurt på tallriken, strö över rökt paprikapulver. Servera snarast.