Zucchinicarpaccio

Foto: Tomas Södergren
Zucchinicarpaccio
14 ingredienser
30 m
”Att servera grönsaker på det här sättet blir vackert på ett buffébord. Se det här som ett föslag, om tryffel känns onödigt lyxigt så kan du hoppa över det – med majonnäsen får man ju ändå den lyxiga smaken!” /Katarina Nordgren
Receptet är ur boken Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal, Semic.
Ingredienser
- zucchini
- salt
- tryffel
- krondill
- rädisa
- rostade pumpakärnor
tryffelmajonnäs
- 1 ägg
- 0,5 tsk dijonsenap
- 1 tsk vit misopasta
- 0,5 dl rapsolja
- 1-2 tsk vatten
- 1-2 msk risvinäger
- salt
- 1 krm tryffelolja
Gör så här
- Skiva zucchinin tunt med mandolin eller osthyvel. Doppa i kokhett vatten, salta lätt och kyl ner dem i en skål med isvatten.
- Lägg ut på ett fat. Hyvla över tryffel i tunna skivor. Lägg dillkronor och tunt skivade rädisor ovanpå. Spritsa små klickar av tryffelmajonnäs på grönsakerna och strö sist rostade pumpakärnor över.
Tryffelmajonnäs
- Vispa ägg och senap. Rör ner miso och droppa ner oljan, lite i taget. Blanda ner hälften av vattnet och risvinägern och smaka av innan du tar i mer. Salta och rör ner tryffeloljan.