Zucchinicarpaccio

5 röster
30 m
4-6
Zucchinicarpaccio
Foto: Tomas Södergren

”Att servera grönsaker på det här sättet blir vackert på ett buffébord. Se det här som ett föslag, om tryffel känns onödigt lyxigt så kan du hoppa över det – med majonnäsen får man ju ändå den lyxiga smaken!” /Katarina Nordgren

Receptet är ur boken Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal, Semic.

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

  • zucchini
  • salt
  • tryffel
  • krondill
  • rädisor
  • rostade pumpakärnor

Tryffelmajonnäs

  • 1 ägg
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vit miso
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1-2 tsk vatten
  • 1-2 msk risvinäger
  • salt
  • 1 krm tryffelolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skiva zucchinin tunt med mandolin eller osthyvel. Doppa i kokhett vatten, salta lätt och kyl ner dem i en skål med isvatten.
  2. Lägg ut på ett fat. Hyvla över tryffel i tunna skivor. Lägg dillkronor och tunt skivade rädisor ovanpå. Spritsa små klickar av tryffelmajonnäs på grönsakerna och strö sist rostade pumpakärnor över.
  3. Tryffelmajonnäs
    Vispa ägg och senap. Rör ner miso och droppa ner oljan, lite i taget. Blanda ner hälften av vattnet och risvinägern och smaka av innan du tar i mer. Salta och rör ner tryffeloljan.
26 mars 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...