Zucchiniburgare

Zucchiniburgare
Foto: Eva Hildén
Sara Begner
Sara Begner

Zucchiniburgare

16 ingredienser

30 m

Zucchiniburgare är en perfekt rätt till både vardag och helg. Med klyftpotatis, smaksatt majonnäs och krispiga grönsaker blir det snabbt en middagsfavorit för hela familjen.

Ingredienser

portioner
  • 600 g potatis, klyftad
  • 1 gul lök, i tjocka skivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 blad sallad
  • 1 tomat, skivad
  • 1 dl majonnäs, gärna smaksatt

Zucchiniburgare

  • 1 zucchini, grovriven
  • 1 tsk salt
  • 1 förp kikärtor, kokta (à 400 g)
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesanost, riven eller annan
  • lagrad ost
  • 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Fördela potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och salta.
  2. Rosta mitt i ugnen på 225 grader tills potatisen fått fin färg med knaprig yta, ca 25 minuter. Ta ev ut löken tidigare om den ser fin ut i färgen.

Zucchiniburgare

  1. Blanda zucchinin med saltet och låt stå ca 5 minuter.
  2. Mixa sköljda avrunna kikärtor, ägg, ost och peppar till en grov smet. Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten. Forma till fyra biffar.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6–7 minuter. Vänd dem först då det har blivit en stekyta.
  4. Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med salladsblad, burgare, tomat, lök och majonnäs. Servera med klyftpotatis.