Zucchiniburgare

Zucchiniburgare
Foto: Eva Hildén
Sara Begner
Sara Begner

Zucchiniburgare

13

6 steg att laga

16 ingredienser

30 m

Zucchiniburgare är en perfekt rätt till både vardag och helg. Med klyftpotatis, smaksatt majonnäs och krispiga grönsaker blir det snabbt en middagsfavorit för hela familjen.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g potatis, klyftad
  • 1 gul lök, i tjocka skivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 blad sallad
  • 1 tomat, skivad
  • 1 dl majonnäs, gärna smaksatt

Zucchiniburgare

  • 1 zucchini, grovriven
  • 1 tsk salt
  • 1 förp kikärtor, kokta (à 400 g)
  • 1 ägg
  • 1 dl parmesanost, riven eller annan
  • lagrad ost
  • 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Fördela potatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och salta.
  2. Rosta mitt i ugnen på 225 grader tills potatisen fått fin färg med knaprig yta, ca 25 minuter. Ta ev ut löken tidigare om den ser fin ut i färgen.
  3. Zucchiniburgare
    Blanda zucchinin med saltet och låt stå ca 5 minuter.
  4. Mixa sköljda avrunna kikärtor, ägg, ost och peppar till en grov smet. Krama vätskan ur zucchinin och rör ner i smeten. Forma till fyra biffar.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6–7 minuter. Vänd dem först då det har blivit en stekyta.
  6. Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med salladsblad, burgare, tomat, lök och majonnäs. Servera med klyftpotatis.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer