Zucchini fritters

Zucchini fritters
Foto: TV4
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Zucchini fritters

6 ingredienser

40 m

Krispiga zucchini fritters är perfekt att göra om du har fått en riklig skörd av zucchini. Servera dem som snacks eller som tillbehör.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner
  • 1 kg zucchini, grovriven
  • salt
  • 2 ägg
  • 150-250 g majsstärkelse
  • 40 g salladslök, fint skivad
  • rapsolja

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Salta den rivna zucchinin och låt den rimma i 20 minuter.
  2. Skölj och kläm ur så mycket vätska som möjligt.
  3. Vispa upp ägg, 150 g majsstärkelse samt salladslök och blanda ner zucchinin, tillsätt eventuellt ytterligare stärkelse om smeten känns för lös.
  4. Forma tjocka plättar och stek i rikligt med rapsolja. Försök att hålla oljan på en temperatur mellan 160–180 grader.
  5. När plättarna är vackert gyllenbruna på båda sidor så låt dem rinna av på hushållspapper.