Zucchini fritters
Zucchini fritters
6 ingredienser
40 m
Krispiga zucchini fritters är perfekt att göra om du har fått en riklig skörd av zucchini. Servera dem som snacks eller som tillbehör.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 1 kg zucchini, grovriven
- salt
- 2 ägg
- 150-250 g majsstärkelse
- 40 g salladslök, fint skivad
- rapsolja
Gör så här
- Salta den rivna zucchinin och låt den rimma i 20 minuter.
- Skölj och kläm ur så mycket vätska som möjligt.
- Vispa upp ägg, 150 g majsstärkelse samt salladslök och blanda ner zucchinin, tillsätt eventuellt ytterligare stärkelse om smeten känns för lös.
- Forma tjocka plättar och stek i rikligt med rapsolja. Försök att hålla oljan på en temperatur mellan 160–180 grader.
- När plättarna är vackert gyllenbruna på båda sidor så låt dem rinna av på hushållspapper.