Zucchini fritters

Zucchini fritters
Foto: TV4
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Zucchini fritters

6 ingredienser

40 m

Krispiga zucchini fritters är perfekt att göra om du har fått en riklig skörd av zucchini. Servera dem som snacks eller som tillbehör.

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 1 kg zucchini, grovriven
  • salt
  • 2 ägg
  • 150-250 g majsstärkelse
  • 40 g salladslök, fint skivad
  • rapsolja

Gör så här

  1. Salta den rivna zucchinin och låt den rimma i 20 minuter.
  2. Skölj och kläm ur så mycket vätska som möjligt.
  3. Vispa upp ägg, 150 g majsstärkelse samt salladslök och blanda ner zucchinin, tillsätt eventuellt ytterligare stärkelse om smeten känns för lös.
  4. Forma tjocka plättar och stek i rikligt med rapsolja. Försök att hålla oljan på en temperatur mellan 160–180 grader.
  5. När plättarna är vackert gyllenbruna på båda sidor så låt dem rinna av på hushållspapper.