Caldo Verde soppa med kryddiga korvar

Caldo Verde soppa med kryddiga korvar
Foto: TV4

Caldo Verde soppa med kryddiga korvar

3

15 ingredienser

40 min

Mustig soppa med sting gjord på grönkål, potatis och tunt skivade korvar, lingucia eller chorizo. Serveras med hembakat sötpotatisbröd.

 Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 1,2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar (eller hönsbuljongtärningar)
  • 4 mjöliga potatisar
  • 1 l grönkål, finstrimlad
  • 2 starka korvar (lingucia eller chorizo)
  • salt
  • peppar

Sötpotatisbröd

  • 750 g vetemjöl
  • 3 sötpotatisar
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 l vatten
  • 50 g jäst

Gör så här

  1. Fräs löken i lite olja, häll över vatten, lägg i buljongtärningarna och den tärnade potatisen.
  2. Koka upp tills potatisen faller isär, vispa soppan så att potatisen mosar sig.
  3. Lägg i kålen och häll i oljan, salta och peppra. Skiva och stek korven och lägg den i soppan.
  4. Sötpotatisbröd
    Koka sötpotatisen i ca 20 minuter tills den blir mjuk, mixa den sedan till en jämn smet.
  5. Blanda ljummet vatten, salt och olja med jästen i en skål.
  6. Lägg i sötpotatisen och blanda så det blir en jämn smet.
  7. Blanda i mjölet lite i taget tills det blir en deg som inte klibbar, låt degen jäsa under duk i ca 20 min.
  8. Baka ut brödet på en mjölad bänk, låt jäsa i ca 30 minuter (1 – 2 limpor, ett tips är att baka dem i sockerkaksform som du lägger smörpapper i).
  9. Värm upp ugnen till 225 grader och ställ in brödet i ca 30-45 min, låt det svalna på galler.