Caldo Verde soppa med kryddiga korvar

Foto: TV4
Caldo Verde soppa med kryddiga korvar
15 ingredienser
40 min
Mustig soppa med sting gjord på grönkål, potatis och tunt skivade korvar, lingucia eller chorizo. Serveras med hembakat sötpotatisbröd.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 1 gul lök, hackad
- 0,5 dl olivolja
- 1,2 l vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar (eller hönsbuljongtärningar)
- 4 mjöliga potatisar
- 1 l grönkål, finstrimlad
- 2 starka korvar (lingucia eller chorizo)
- salt
- peppar
Sötpotatisbröd
- 750 g vetemjöl
- 3 sötpotatisar
- 1 tsk salt
- 3 msk olivolja
- 0,5 l vatten
- 50 g jäst
Gör så här
- Fräs löken i lite olja, häll över vatten, lägg i buljongtärningarna och den tärnade potatisen.
- Koka upp tills potatisen faller isär, vispa soppan så att potatisen mosar sig.
- Lägg i kålen och häll i oljan, salta och peppra. Skiva och stek korven och lägg den i soppan.
Sötpotatisbröd
- Koka sötpotatisen i ca 20 minuter tills den blir mjuk, mixa den sedan till en jämn smet.
- Blanda ljummet vatten, salt och olja med jästen i en skål.
- Lägg i sötpotatisen och blanda så det blir en jämn smet.
- Blanda i mjölet lite i taget tills det blir en deg som inte klibbar, låt degen jäsa under duk i ca 20 min.
- Baka ut brödet på en mjölad bänk, låt jäsa i ca 30 minuter (1 – 2 limpor, ett tips är att baka dem i sockerkaksform som du lägger smörpapper i).
- Värm upp ugnen till 225 grader och ställ in brödet i ca 30-45 min, låt det svalna på galler.