Yukohe

POPULÄRT
Yukohe
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Yukohe

12

16 ingredienser

20 m

”Best of Korea” Denna råbiff hamnar definitivt på topplistan. Tänk på att vända ihop köttet med övriga ingredienser strax innan servering då köket oxiderar om du väntar för länge. Det gör ingen skillnad i smak men det ser inte lika aptitligt ut.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner4
  • 400 g innanlår, grovmalen eller finhackad
  • 1,5 msk risvinäger
  • 2 msk soja (ljus)
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2 msk salladslök, gröna delen i tunna skivor
  • 1 msk chilipasta
  • salt
  • vitpeppar, nymalen

Topping

  • 1 päron, skalat och strimlat
  • 40 g rättika, skalad och strimlad
  • 2 msk limejuice
  • 1 äggula (per portion)
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Börja med toppingen genom att strimla päron och rättika. Blanda bitarna med limejuicen så att de marinerar samtidigt som de inte oxiderar.
  2. Blanda samtliga ingredienser till råbiffen och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Fördela den blandade färsen i fyra lika stora bitar och gör först en boll som du sedan lätt plattar till. Gör en fördjupning på ovansidan med baksidan av en sked och lägg äggulan i fördjupningen.
  4. Strössla över päron och rättika, avsluta med sesamfrön.