Mixa ihop kexen med smöret. Tryck ut massan i en kakform, ca 23-24 cm, med baksidan av en sked. Grädda i 8 minuter. Låt kakbottnen kallna.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Vispa grädden tjock. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och kör i mixer på låg hastighet i 1 minut. Tillsätt yoghurt och kör mixern på låg hastighet ytterligare 1 minut.
Krama ur gelatinet och lägg det i en kastrull med en msk vatten på mycket svag värme och rör
om tills det har smält. Tillsätt det i grädde- och yoghurtblandningen och vispa på låg hastighet 1 minut.
Häll kaksmeten över den färdiggräddade och nu kalla kexbottnen. Låt stå i kylskåpet i 4 timmar.
Dela hälften av jordgubbarna och kör dem i mixern, finhacka resten och blanda väl med jordgubbssylten.
Lägg upp kakan på ett vackert tårtfat och servera med jordgubbssås och hackade pistaschnötter.