Flat bread med ugnsbakad aubergine
Flat bread med ugnsbakad aubergine
16 ingredienser
1 h 15 min
Ingredienser
Bröd
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 dl vatten
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk honung
- 7 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- olivolja, till stekning
Ugnsbakad aubergine
- 2 aubergines
- 5 klyftor vitlök
- 200 g körsbärstomater, gärna olika färger
- 0,5 dl yoghurt
- 1 msk sriracha
- 0,5 dl granatäpplekärnor
- 10 g mynta
- olivolja
- flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Picka auberginen med en gaffel. Gnid in med olivolja och lägg i en ugnssäker form. Ugnsbaka 45 minuter.
- Skala vitlöken. Ta ut formen ur ugnen och lägg i vitlöksklyftor och tomater. Ringla på lite olivolja och ställ in formen i ugnen igen, tillaga ytterligare ca 15 minuter.
- Blanda alla ingredienser till brödet i en bunke eller bakmaskin. Arbeta ihop degen tills den är jämn, fortsätt knåda i ca 10 minuter.
- Dela upp degen i 2-3 bitar. Kavla ut bitarna till en storlek så att de passar att steka i din stekpanna.
- Stek bröden i sparsamt med olivolja i stekpanna till båda sidor har en mörk gyllene färg, lägg upp på tallrik eller fat.
Servering
- Mosa ihop auberginen och vitlöken. Fördela jämnt över bröden tillsammans med de rostade tomaterna. Toppa med yoghurt, srirachasås, granatäpplekärnor, flingsalt och mynta.