Yallatrappans tabbouleh

3 röster
25 m
4

Tabbouleh är en populär och lättlagad bulgurrätt som har sitt ursprung i Mellanöstern. Den innehåller rikligt med persilja, mynta och citron. Servera den gärna till grillat eller på buffén.

25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl bulgur
  • 3 tomater
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka mynta
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • citron, pressad, efter smak
  • salt

Gör så här

  1. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av ordentligt.
  2. Tärna tomaterna fint.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Plocka bladen på persiljan och myntan. Hacka örtbladen.
  5. Blanda bulgur, tomat, lök och örterna i en skål.
  6. Rör samman citronsaften med olivoljan. Smaka av med salt. Ringla dressingen över bulgurblandningen och blanda runt.
18 april 2018