Yakiniku, med jasminris och sallad

Yakiniku, med jasminris och sallad
Foto: TV4

Yakiniku, med jasminris och sallad

9

8 steg att laga

16 ingredienser

6h

Klassisk japansk rätt med smak av sesamfrön, ingefära och vitlök, serveras med ris och sallad.

Dryckesförslag: Sake

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Yakiniku marinad

  • 600 g entrecôte
  • 1,5 dl japansk soja
  • 3 msk mirin
  • 3 msk sake
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk färsk ingefära, riven

Stekning

  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 dl purjolök, fint skuren
  • 2 msk sesamfrön

ris

  • 6 dl jasminris
  • 1,5 l vatten
  • 3 krm salt

Tillbehör

  • 1 isbergssallad
  • 1 gurka
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Marinad
    Skär upp entrecôten i tunna skivor.
  2. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  3. Varva köttskivorna med såsen, blanda ordentligt så att såsen når allt kött. Låt marinera i 2-6 timmar.
  4. Ris
    Koka jasminriset enligt anvisning på förpackningen.
  5. Sallad
    Skölj och hacka isbergssallad och gurka i önskad storlek. Klyfta limen.
  6. Stekning
    Hetta upp en stekpanna och stek köttet i oljan tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 minuter.
  7. Tillsätt purjolöken mot slutet. Strö över sesamfrön.
  8. Servering
    Servera Yakinikun med varmt jasminris, sallad, gurka och ett par limeklyftor.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer