• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Wraps med stekt ägg, aubergine och chermoula

POPULÄRT
Wrap med stekt ägg, aubergine och chermoula
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Wraps med stekt ägg, aubergine och chermoula

5 steg att laga

16 ingredienser

20 m

Matiga wraps fyllda med aubergine, zucchini, stekt ägg, fetaost och hemgjord chermoula. Enkelt, grönt och gott!

Tips! Gör dina egna tortillabröd till wrapsen, se en receptfilm om hur du gör här!

Ingredienser

portioner4 portioner

Chermoula

  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 chilifrukt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 citron, både saft och skal
  • 0,5 tsk paprikapulver

Wrap

  • 4 stora tortillabröd
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 4 msk olja
  • 200 g fetaost
  • 4 ägg
  • 70 g bladspenat
  • 1 morot

Gör så här

  1. Chermoula
    Hacka persilja, koriander, vitlök och chili grovt. Mixa snabbt i en mixer med resten av ingredienserna och låt stå.
  2. Wrap
    Skiva aubergine och zucchini på längden och stek dem gyllene på båda sidor i olja, salta och peppra.
  3. Stek äggen på ena sidan i olja, salta och peppra.
  4. Skala och riv morötterna grovt.
  5. Värm tortillabröden och strö över spenat, morot, lägg på zucchini, aubergine och ett stekt ägg. Klicka ut chermoulan, strö över fetaost och rulla ihop till en wrap!