Wraps med stekt ägg, aubergine och chermoula

16 röster
20 m
4

Matiga wraps fyllda med aubergine, zucchini, stekt ägg, fetaost och hemgjord chermoula. Enkelt, grönt och gott!

Tips! Gör dina egna tortillabröd till wrapsen, se en receptfilm om hur du gör här!

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

Chermoula

  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 chili
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 citron, både saft och skal
  • 0,5 tsk paprikapulver

Wrap

  • 4 stora tortillabröd
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 4 msk olja
  • 200 g fetaost
  • 4 ägg
  • 70 g bladspenat
  • 1 morot

Gör så här

  1. Chermoula
    Hacka persilja, koriander, vitlök och chili grovt. Mixa snabbt i en mixer med resten av ingredienserna och låt stå.
  2. Wrap
    Skiva aubergine och zucchini på längden och stek dem gyllene på båda sidor i olja, salta och peppra.
  3. Stek äggen på ena sidan i olja, salta och peppra.
  4. Skala och riv morötterna grovt.
  5. Värm tortillabröden och strö över spenat, morot, lägg på zucchini, aubergine och ett stekt ägg. Klicka ut chermoulan, strö över fetaost och rulla ihop till en wrap!
6 maj 2017

Laddar fler recept