Wraps med kryddiga kikärtor och tzatziki

POPULÄRT
koket.se
Wraps med kryddiga kikärtor och tzatziki
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Wraps med kryddiga kikärtor och tzatziki

18 ingredienser

20 m

"Måndagsfalafel" - kikärtor som steks med kryddor. Serveras här i wraps tillsammans med tzatziki, tahinidressing och krispig sallad.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Tzatziki

  • 2 dl yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt

Fuskfalafel

  • 800 g kikärtor
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 3 msk mynta, hackad
  • 2 msk kokosolja

dressing

  • 4 msk tahinipasta
  • 3 msk rapsolja

Till servering

  • tortillabröd
  • krispig sallad
  • tomat
  • salladslök

Gör så här

  1. Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet, krama ur vattnet ordentligt. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Låt stå.
  2. Stek kikärtorna på hög värme i kokosolja tillsammans med spiskummin. När kikärtorna rostat några minuter, tillsätt fint hackad vitlök. Avsluta med hackad mynta.
  3. Skiva tomaten, hacka salladslöken.
  4. Mixa tahini med rapsolja till en sås.
  5. Lägg dina rostade kikärtor tillsammans med grönsakerna i ett bröd, klicka ut såserna och rulla ihop till en wrap.