Wraps med fläsksida, chilimajonnäs och mangosalsa

Wraps med fläsksida, chilimajonnäs och mangosalsa
Foto: TV4

Wraps med fläsksida, chilimajonnäs och mangosalsa

Av: Johan - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

3 h

Endiveblad fyllda med marinerad fläsksida, picklad rödlök, het majonnäs samt mangosalsa.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 700 g fläsksida
  • 1 endive

marinad

  • 2-3 salladslökar
  • 1 cm ingefära
  • 0,5 dl hoisinsås
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk salt

Mangosalsa

  • 1 kruka koriander
  • 0,5 chilifrukt
  • 0,5 rödlök
  • 1 limefrukt, pressad
  • 250 g frusen mango, tärnad

chilimajonnäs

  • majonnäs
  • chilifrukt, finhackad
  • sriracha

picklad rödlök

  • 1 rödlök (stor)
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Fläsksida

  1. Skiva salladslökarna tunt, riv ingefäran och hacka vitlöksklyftorna smått. Blanda med alla ingredienser till marinaden.
  2. Skiva fläsket i knubbiga skivor och lägg dem i marinaden. Låt stå några timmar - gärna över natten.
  3. Ta ut fläsket och låt det bli rumstempererat. Stek det sedan i stekpanna för att få lite stekyta, sedan lägger du det i en ugnssäker gryta med lock och låter gå på ca 100 grader i ugnen i ca 2,5 timmar.

Mangosalsa

  1. Finhacka koriander, chili och rödlök. Lägg i skål, pressa lime över och blanda ihop med den mangon. Låt vila i någon timme i kylen.

Chilimajonnäs

  1. Gör egen eller köp färdig majonnäs. Tillsätt finhackad chili och srirachasås.

Picklad lök

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Stäng av plattan och häll i den tunt skivade rödlöken. Låt stå tills kallnat. Klart.

Servering

  1. Lägg en klick chilimajonnäs i botten på ett endiveblad. Fyll bladet med fläsket.
  2. Placera ca 1 msk mangosalsa ovanpå samt lite picklad rödlök. Servera gärna med en limeskiva. Klart!