Wokade jätteräkor med vattenkastanjer och sockerärter

0 röster
4
Wokade jätteräkor med vattenkastanjer och sockerärter
Foto: TV4
Från TV4

Prova att laga din egen kinamat!

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g jätteräkor
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 250 g sockerärter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 tsk sechuanpeppar

Gör så här

  1. Skala räkorna, men låt den yttersta stjärtbiten vara kvar. Låt vattenkastanjerna rinna av och skiva dem sedan i tunna skivor. Ansa sockerärterna. Skala vitlöksklyftorna och finhacka dem. Skala och riv ingefäran fint.
  2. Fräs ingefära och vitlök lätt i oljan. Lägg i räkorna och stek dem halvfärdiga i 2–3 minuter. Ta upp dem.
  3. Lägg i vattenkastanjer och sockerärter och fräs under omrörning någon minut. Tillsätt sojan och lägg tillbaka räkorna. Rör om och låt allt bli genomvarmt. Servera genast.
26 januari 2009

Fler goda recept