Wokad broccoli med ingefära och solrosfrö

8 röster
25 m
4

Kryddigt grönsakstillbehör med knapriga frön till fyra personer eller ensamrätt till två personer.

Receptet kommer från programmet Riktiga Karlar.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 broccoli, i mindre bitar
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 färsk röd chili, finhackad
  • 1 msk ingefära, riven
  • 0,5 dl solrosfrö
  • olivolja, till stekning
  • salt, efter smak

Gör så här

  1. Förväll broccolin hastigt i kokande vatten, häll av och låt ånga av. Om du vill ha broccolin rejält knaprig kan du hoppa över det här steget.
  2. Fräs vitlök, chili, ingefära och solrosfrö i rikligt med olivolja
  3. Lägg i broccolin och fräs tills den är lagom mjuk och täckt av den smakrika oljan. Smaka av med salt.
  4. Servera varm som tillbehör till kyckling, fläsk eller tofu.
29 september 2016
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept