Wok med renskav och pepparrot

Wok med renskav och pepparrot
Foto: TV4

Ett paket ren- eller viltskav är bra att ha i frysen i fall du vill laga en snabb middag. Den här woken är mycket snabblagad, så börja med ris, potatis eller pasta, vad du nu tänkt servera till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 paket djupfryst renskav (240 g)
  • 2 gula lökar
  • 100 g champinjoner
  • 2 morötter
  • 2 msk neutral olja
  • 0,5 dl chilisås
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2-3 msk grovriven pepparrot

Gör så här

  1. Låt renskavet tina några minuter. Skär det sedan i strimlor. Skala och skiva lökarna. Ansa och skiva svampen. Skala och riv morötterna grovt.
  2. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Fräs lök och svamp några minuter och lägg upp det på ett fat. Bryn sedan renskavet. Rör ner lökblandningen och morötterna, stek ytterligare 3-4 minuter.
  3. Krydda med chilisås, timjan, salt och peppar. Strö över grovt riven pepparrot. Servera med potatismos eller pressad potatis.
Kommentera receptet

Fler goda recept