Wienernougatbräck med hasselnötter och mandel

koket.se
Wienernougatbräck med hasselnötter och mandel
Foto: Hélen Pe
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Wienernougatbräck med hasselnötter och mandel

7 ingredienser

30 m + 6 h

Bräck är en perfekt »gå bort-present« som kan packas i cellofan med ett fint band, antingen som ett helt bräck eller i mindre bitar. Bräcken kan ätas som godis eller krossas och ha som topping på glass eller som tillbehör till en dessert.

Spela klippet för att se steg för steg-instruktioner hur du gör.

Se Sara Aasum Hultberg laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bräck
  • 235 g mjölkchoklad
  • 20 g kakaofett
  • 2,5 dl hasselnötter, rostade
  • 2,7 dl florsocker [2,6 dl]
  • 0,5 krm havssalt
  • 3 dl mandelspån, rostade
  • 50 g mörk choklad, till dekoration

Gör så här

  1. Hacka chokladen och kakaofettet.
  2. Mixa hasselnötterna fint tills det blir en oljig massa. Blanda ner socker, choklad och kakaofett i omgångar medan mixern går. Tillsätt saltet på slutet.
  3. Häll över nougaten i en bunke och vänd ner 2,5 dl rostade mandelspån.
  4. Häll ut nougaten på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av mandelspånen. Låt stelna en stund i rumstemperatur.
  5. Smält den mörka chokladen. Ringla den över bräcket och låt chokladen stelna. Bryt eller skär bräcket i bitar.