Wienernougatbräck med hasselnötter och mandel

Wienernougatbräck med hasselnötter och mandel
Foto: Hélen Pe
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Wienernougatbräck med hasselnötter och mandel

7 ingredienser

30 m + 6 h

Bräck är en perfekt »gå bort-present« som kan packas i cellofan med ett fint band, antingen som ett helt bräck eller i mindre bitar. Bräcken kan ätas som godis eller krossas och ha som topping på glass eller som tillbehör till en dessert.

Spela klippet för att se steg för steg-instruktioner hur du gör.

Se Sara Aasum Hultberg laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
bräck
  • 235 g mjölkchoklad
  • 20 g kakaofett
  • 2,5 dl hasselnötter, rostade
  • 2,7 dl florsocker [2,6 dl]
  • 0,5 krm havssalt
  • 3 dl mandelspån, rostade
  • 50 g mörk choklad, till dekoration

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hacka chokladen och kakaofettet.
  2. Mixa hasselnötterna fint tills det blir en oljig massa. Blanda ner socker, choklad och kakaofett i omgångar medan mixern går. Tillsätt saltet på slutet.
  3. Häll över nougaten i en bunke och vänd ner 2,5 dl rostade mandelspån.
  4. Häll ut nougaten på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av mandelspånen. Låt stelna en stund i rumstemperatur.
  5. Smält den mörka chokladen. Ringla den över bräcket och låt chokladen stelna. Bryt eller skär bräcket i bitar.