Wienernougatbräck med hasselnötter och mandel
Wienernougatbräck med hasselnötter och mandel
7 ingredienser
30 m + 6 h
Bräck är en perfekt »gå bort-present« som kan packas i cellofan med ett fint band, antingen som ett helt bräck eller i mindre bitar. Bräcken kan ätas som godis eller krossas och ha som topping på glass eller som tillbehör till en dessert.
Spela klippet för att se steg för steg-instruktioner hur du gör.
Se Sara Aasum Hultberg laga receptet

Ingredienser
- 235 g mjölkchoklad
- 20 g kakaofett
- 2,5 dl hasselnötter, rostade
- 2,7 dl florsocker [2,6 dl]
- 0,5 krm havssalt
- 3 dl mandelspån, rostade
- 50 g mörk choklad, till dekoration
Gör så här
- Hacka chokladen och kakaofettet.
- Mixa hasselnötterna fint tills det blir en oljig massa. Blanda ner socker, choklad och kakaofett i omgångar medan mixern går. Tillsätt saltet på slutet.
- Häll över nougaten i en bunke och vänd ner 2,5 dl rostade mandelspån.
- Häll ut nougaten på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av mandelspånen. Låt stelna en stund i rumstemperatur.
- Smält den mörka chokladen. Ringla den över bräcket och låt chokladen stelna. Bryt eller skär bräcket i bitar.