Zucchinisoppa

Zucchinisoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Zucchinisoppa

Av: Werner Vögeli

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

40 min

En enkel och billig soppa som man kan krydda med det man har hemma och servera med nybakat bröd.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 450 g zucchini
  • 200 g potatis
  • 2 msk smör
  • 9 dl hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 msk olivolja
  • 1 msk basilika
  • 1 msk oregano

Gör så här

  1. Skär grönsakerna och potatisen i bitar. Fräs den gula löken och purjolöken några minuter i smör i en kastrull utan att den tar färg.
  2. Tillsätt därefter potatis och zucchini och fräs allt i ytterligare några minuter. Häll i buljongen och låt soppan småkoka under lock i 20-25 minuter.
  3. Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt sedan grädden och kryddorna. Hetta upp soppan igen och servera i skålar (låt den svalna först om den ska ätas kall). Ringla lite olivolja över soppan till serveringen.