Marängsviss med hemgjorda maränger

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Marängsviss med hemgjorda maränger
6 ingredienser
45 min
En klassiker som blir ännu godare hemgjord maräng!
Ingredienser
- kakao, att strö över
Maräng:
- 1 dl äggvita
- 160 g strösocker
Tillbehör:
- chokladsås
- vaniljglass
- 2 dl vispgrädde, fast vispad
Gör så här
- Blanda hälften av sockret med äggvitan och vispa lätt. Tillsätt resten av sockret och vispa hårdare till en fast massa.
- Spritsa 8 st maränger på pappersklädda plåtar (bakplåtspapper). Spritsa varje maräng med en stjärntyll (ca 14 mm i diameter) så de blir ungefär 2 cm breda och cirka 7 cm långa.
- Torka marängen i svag ugnsvärme (50 – 60°) över natten eller drygt en och en halvtimme i ca 100°.
- Servera två maränger per person med vispad grädde, vaniljglass och chokladsås. Avsluta med att pudra lite kakao över.