Helstekt fläskfilé i senapsgräddsås är enkel festmat! Helstekt fläskfilé blir saftigt och den goda gräddsåsen är pricken över i! Servera gärna med säsongens grönsaker eller rotfrukter.
Använd en stekpanna eller plateau, minst 20 cm i diameter, med lock.
Smält 30 g smör i pannan.
Salta fläskfilén med 1 tsk salt och vrid några varv vitpeppar från kvarn över dem. Mjöla dem lätt.
Lägg filéerna i pannan precis när smöret börjar ta färg.
Stek dem runt om i ca 20 min i lagom stark värme på spisen (eller i ugn, 220 grader). Ös dem ofta.
Tag upp fläskfiléerna och lägg dem på ett fat. Håll dem varma.
Lägg 20 g smör i samma stekpanna och stek den finhackade schalottenlöken på svag värme ca 2 min under omrörning med en träslev eller liknande. Tillsätt därefter 2 msk hackad persilja och till sist senapen.
Tillsätt vitt vin och låt det hela få ett uppkok. På så sätt får man med alla smakämnena. Häll även i vispgrädden och låt sjuda i ca 2 min. Smaka av senapssåsen och tillsätt ev mer salt och peppar.
Skiva upp helstekt fläskfilé och fördela senapsgräddsås över dem.