• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vråas vilda toast

Vråas vilda toast
Foto: TV4

Vråas vilda toast

6 steg att laga

12 ingredienser

25m

Rökt älgkött tillsammans med pepparrotskryddad färskost på frasigt bröd, snabblagad och god förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 150-200 g rökt älgkött
  • 3 msk grädde
  • 100-150 g färskost med pepparrot
  • 0,5 rödlök
  • salt
  • peppar
  • 1 msk sweet chilisås
  • 4 skiva formfranska
  • smör och rapsolja, till stekning
  • persilja, garnering
  • ruccolasallad, garnering
  • körbärstomat, garnering

Gör så här

  1. Hacka det rökta viltköttet fint och blanda det med grädden och pepparrotsosten.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Rör ner löken, lite i taget, tills du tycker det smakar tillräckligt. Salta och peppra efter behag och tillsätt sweet chilisås.
  4. Ta ut rundlar av formbrödet med hjälp av ett glas.
  5. Stek brödskivorna gyllenbruna i en klick smör samt lite rapsolja. Lägg eventuellt på ett ruccolablad.
  6. Forma ”ägg” av röran och lägg på bröden. Toppa eventuellt med lite persilja och någon skiva körbärstomat.