Vråas vilda toast

25m
4
Vråas vilda toast
Foto: TV4

Rökt älgkött tillsammans med pepparrotskryddad färskost på frasigt bröd, snabblagad och god förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 maj 2017
25m
4

Du behöver

  • 150-200 g rökt älgkött
  • 3 msk grädde
  • 100-150 g färskost med pepparrot
  • 0,5 rödlök
  • salt och peppar
  • 1 msk sweet chilisås
  • 4 skivor formbröd
  • smör och rapsolja, till stekning
  • persilja, garnering
  • ruccola, garnering
  • körbärstomat, garnering

Gör så här

  1. Hacka det rökta viltköttet fint och blanda det med grädden och pepparrotsosten.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Rör ner löken, lite i taget, tills du tycker det smakar tillräckligt. Salta och peppra efter behag och tillsätt sweet chilisås.
  4. Ta ut rundlar av formbrödet med hjälp av ett glas.
  5. Stek brödskivorna gyllenbruna i en klick smör samt lite rapsolja. Lägg eventuellt på ett ruccolablad.
  6. Forma ”ägg” av röran och lägg på bröden. Toppa eventuellt med lite persilja och någon skiva körbärstomat.
Kommentera receptet
Black friday

Fler goda recept