Vörtvåffla med skinka och senapskräm

Vörtvåffla med skinka och senapskräm
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Vörtvåffla med skinka och senapskräm

15 ingredienser

30 m

Vörtvåffla med skinka och senapskräm är ett perfekt tillbehör till jul!

Ingredienser

portioner

Våffelsmet

  • 125 g smör (eller margarin)
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vörtkrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vatten, iskallt (alt. julmust)

Topping

  • 4 msk dijonsenap
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2,5 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 8 skivor skinka (kycklingjulskinka alt. julskinka)
  • 2 msk färsk pepparrot, riven

Gör så här

Våffelsmet

  1. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg, bakpulver och vörtmix till en slät smet. Rör i matfett och vatten (alt. julmust).
  3. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första våfflan.
  4. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.

Topping

  1. Rör ut senapen i crème fraiche och vispa grädden lätt.
  2. Rör ihop grädden med crème fraichen och tillsätt övriga ingredienser. Blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar.
  3. Toppa din vörtvåffla med senapskräm, skivad kycklingjulskinka (alternativt julskinka) och riven pepparrot.