Vörtvåffla med skinka och senapskräm
Vörtvåffla med skinka och senapskräm
15 ingredienser
30 m
Vörtvåffla med skinka och senapskräm är ett perfekt tillbehör till jul!
Ingredienser
Våffelsmet
- 125 g smör (eller margarin)
- 2 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 dl vörtkrydda
- 0,5 tsk salt
- 2 dl vatten, iskallt (alt. julmust)
Topping
- 4 msk dijonsenap
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2,5 dl vispgrädde
- salt
- peppar
- 8 skivor skinka (kycklingjulskinka alt. julskinka)
- 2 msk färsk pepparrot, riven
Gör så här
Våffelsmet
- Smält matfettet och låt det svalna.
- Vispa samman mjölk, mjöl, ägg, bakpulver och vörtmix till en slät smet. Rör i matfett och vatten (alt. julmust).
- Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första våfflan.
- Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Topping
- Rör ut senapen i crème fraiche och vispa grädden lätt.
- Rör ihop grädden med crème fraichen och tillsätt övriga ingredienser. Blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar.
- Toppa din vörtvåffla med senapskräm, skivad kycklingjulskinka (alternativt julskinka) och riven pepparrot.