Vörtvåffla med skinka och senapskräm

4 röster
30 m
4

Vörtvåffla med skinka och senapskräm är ett perfekt tillbehör till jul!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Våffelsmet

  • 125 g smör (eller margarin)
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vörtkrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vatten, iskallt (alt. julmust)

Topping

  • 4 msk dijonsenap
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2,5 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 8 skiva skinka (kycklingjulskinka alt. julskinka)
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Våffelsmet
    Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg, bakpulver och vörtmix till en slät smet. Rör i matfett och vatten (alt. julmust).
  3. Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första våfflan.
  4. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
  5. Topping
    Rör ut senapen i crème fraiche och vispa grädden lätt.
  6. Rör ihop grädden med crème fraichen och tillsätt övriga ingredienser. Blanda försiktigt och smaka av med salt och peppar.
  7. Toppa din vörtvåffla med senapskräm, skivad kycklingjulskinka (alternativt julskinka) och riven pepparrot.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...