Vörtscones
Vörtscones
9 ingredienser
15 m
"Genvägen till julmyset. Dessa löser du snabbt på helgfrukosten! Servera gärna tillsammans med julskinka och grov senap." /Klas Lindberg
Ingredienser
- 6 dl vetemjöl, ekologiskt
- 3 msk vörtkrydda (eller brödkrydda med nejlika, ingefära och pomerans)
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 dl russin
- 50 g smör, i småbitar
- 1 dl mjölk
- 1 dl porter
- 1 dl julmust
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Tillsätt smöret och nyp ihop med mjölet.
- Rör ner mjölk, porter och julmust.
- Rör snabbt ihop degen.
- Forma 6 scones av degen och platta ut på ett bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen i ca 10 minuter.