Vongole utan musslor

24 röster
20 m
4

Vongole är en klassisk italiensk pastarätt. Den här är en riktigt smakrik version utan musslor.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 schalottenlökar
  • 2 chilifrukter
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 knippe persilja
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 400 g spaghetti
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Finhacka lök, chili och vitlök.
  2. Grovhacka persilja och dela tomaterna.
  3. Fräs vitlöken, chili och löken i olivoljan.
  4. Tillsätt vitt vin och låt koka ihop något, smaka av.
  5. Koka spagettin enligt förpackningen.
  6. Vänd ner spagettin med lökblandningen, tillsätt tomater och hälften av persiljan.
  7. Lägg upp på tallrikar och avsluta med mer persilja på toppen.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...