Vongole utan musslor

Fredrik Eriksson ny

Vongole utan musslor

9 ingredienser

20 m

Vongole är en klassisk italiensk pastarätt. Den här är en riktigt smakrik version utan musslor.

Ingredienser

portioner
  • 3 schalottenlökar
  • 2 chilifrukter
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 knippe persilja
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 400 g spaghetti
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka lök, chili och vitlök.
  2. Grovhacka persilja och dela tomaterna.
  3. Fräs vitlöken, chili och löken i olivoljan.
  4. Tillsätt vitt vin och låt koka ihop något, smaka av.
  5. Koka spagettin enligt förpackningen.
  6. Vänd ner spagettin med lökblandningen, tillsätt tomater och hälften av persiljan.
  7. Lägg upp på tallrikar och avsluta med mer persilja på toppen.