• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vongole utan musslor

Fredrik Erikssons fisklagarskola
Fredrik Erikssons fisklagarskola

Vongole utan musslor

7 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Vongole är en klassisk italiensk pastarätt. Den här är en riktigt smakrik version utan musslor.

Ingredienser

4 portioner
  • 3 schalottenlökar
  • 2 chilifrukter
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 knippe persilja
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 400 g spaghetti
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka lök, chili och vitlök.
  2. Grovhacka persilja och dela tomaterna.
  3. Fräs vitlöken, chili och löken i olivoljan.
  4. Tillsätt vitt vin och låt koka ihop något, smaka av.
  5. Koka spagettin enligt förpackningen.
  6. Vänd ner spagettin med lökblandningen, tillsätt tomater och hälften av persiljan.
  7. Lägg upp på tallrikar och avsluta med mer persilja på toppen.