Vongole utan musslor

25 röster
20 m
4
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 schalottenlökar
  • 2 chilifrukter
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 knippe persilja
  • 1 förp körsbärstomater
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 400 g spaghetti
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka lök, chili och vitlök.
  2. Grovhacka persilja och dela tomaterna.
  3. Fräs vitlöken, chili och löken i olivoljan.
  4. Tillsätt vitt vin och låt koka ihop något, smaka av.
  5. Koka spagettin enligt förpackningen.
  6. Vänd ner spagettin med lökblandningen, tillsätt tomater och hälften av persiljan.
  7. Lägg upp på tallrikar och avsluta med mer persilja på toppen.
19 oktober 2019