Vitvinskokt sparris

Foto: Tv4
Vitvinskokt sparris
7 ingredienser
20 m
Vitvinskokt sparris med hollandaisesås och parmesan är alltid en lyckad förrätt.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 12-16 vita sparrisar (3-4 per portion)
- 2 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- salt
- 50 g smör
- 1 cm parmesanost
- hollandaisesås (köpa färdig)
Gör så här
- Skala och bryt sparrisen i bitar. Lägg bitarna i en kastrull med vatten, vin, salt och
- smör. Låt sjuda i ca 7–10 minuter.
- Lägg upp 3–4 sparris per tallrik. Hyvla parmesanost över sparrisen och klicka upp lite hollandaisesås vid sidan om.