Vitvinskokt sparris

Vitvinskokt sparris
Foto: Tv4

Vitvinskokt sparris

0

7 ingredienser

20 m

Vitvinskokt sparris med hollandaisesås och parmesan är alltid en lyckad förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 12-16 vita sparrisar (3-4 per portion)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • salt
  • 50 g smör
  • 1 cm parmesanost
  • hollandaisesås (köpa färdig)

Gör så här

  1. Skala och bryt sparrisen i bitar. Lägg bitarna i en kastrull med vatten, vin, salt och smör. Låt sjuda i ca 7–10 minuter.
  2. Lägg upp 3–4 sparris per tallrik. Hyvla parmesanost över sparrisen och klicka upp lite hollandaisesås vid sidan om.