Vitlöksstekt surdegsbröd med halloumi och lins- och ingefärakräm

8 röster
40 m
4
Vitlöksstekt surdegsbröd med halloumi och lins- och ingefärakräm
Foto: Tv4

”Smarrig och matig macka. Vem gillar inte vitlöksstekt surdegsbröd med halloumi, lins- och ingefärakräm, råmarinerade grönsaker och rostade valnötter? Jag vill påvisa hur enkelt man kan skapa den här supermackan.” /Mattias Larsson

Visa mer
40 m
4

Du behöver

  • 4 skivor vitt surdegsbröd
  • 2 halloumi, (á ca 250 g)
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 rosmarinkvist
  • olivolja
  • rostade valnötter, till servering

Lins- och ingefärakräm

  • 250 g kokta röda linser
  • 2 msk citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • salt

Råmarinerade grönsaker

  • 150 g fänkål
  • 150 g morot
  • ca 150 g vitkål
  • 1 förp rädisor
  • 0,5 dl citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lins- och ingefärakräm
    Mixa samman ingredienserna till linsröran och smaka av med salt.
  2. Råmarinerade grönsaker
    Finstrimla fänkål, morot och vitkål. Dela rädisorna i fyra delar. Marinera grönsakerna i citronjuice, olivolja och salt ca 10 minuter.
  3. Mackorna
    Krossa vitlöksklyftorna lite lätt och lägg de i en kall stekpanna med mycket olivolja och en rosmarinkvist.
  4. Värm upp stekpannan med oljan till medelhög temperatur och lägg ner bröden. Ös bröden med oljan och stek de på båda sidorna till en riktigt rostad och knaprig yta.
  5. Värm upp stekpannan på nytt till högsta temperatur. Stek halloumin runt om ca 2 minuter på varje sida tills den har en kraftigt brynt yta och är varm i mitten (då är den som krämigast och godast).
  6. Lägg bröden på 4 tallrikar och bred på ett rejält lager av linskrämen. Skiva och lägg på halloumin. Toppa med de syrade grönsakerna och lite knapriga valnötter.
11 maj 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...