Vitlökssoppa ”Let’s tango”

Vitlökssoppa ”Let’s tango”
Foto: Lennart Weibull

Vitlökssoppa ”Let’s tango”

Av: Hanna Dunér

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

25 m

Vad sägs om en slät och smakrik soppa med vitlök och cashewgrädde? Den här soppan är fylld av smak och riktigt härlig att njuta av hela hösten.

Ingredienser

portioner
  • 2,5-3 gula lökar
  • 2 vitlökar (hela lökarna)
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 1 msk näringsjäst (vegansk substitut till ost)
  • 1 dl cashewgrädde
  • salt
  • svartpeppar, nymald
  • ev citron, pressad (eller äppelcidervinäger)
  • gräslök, klippt
  • pinjenötter, rostade

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök och fräs i olivoljan på låg värme i en gryta i ca 10 minuter. Passa så att vitlöken inte bränns.
  2. Häll på buljong och koka på svag värma i ca 15 minuter.
  3. Rör ned näringsjäst och häll på cashewgrädden. Mixa soppan tills den är slät och luftig. Smaka av med salt och peppar. Bryt eventuellt med lite pressad citron eller några droppar vinäger.
  4. Toppa med klippt gräslök och rostade pinjenötter.