Vitlöksgravad strömming med dragon

Vitlöksgravad strömming
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vitlöksgravad strömming med dragon

9 ingredienser

Först ska strömmingsfiléerna marinera i en lag i 12 timmar. Därefter ska de dra i såsen. Men med lite planering får du en underbar rätt som kan serveras som förrätt eller på buffé.

Ingredienser

portioner
  • 600 g strömmingsfilé

Lag:

  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1 msk salt

Vitlökssås:

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 knippe dill
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk färsk dragon

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Blanda alla ingredienserna till lagen, lägg i strömmingen och låt den stå i tolv timmar. Ta upp filéerna ur lagen och låt dem rinna av väl.
  2. Vitlökssås: Blanda samman crème fraiche och majonnäs. Hacka dillen fint och rör ner. Pressa ner vitlöken. Finhacka dragonen och rör ner.
  3. Blanda försiktigt ner strömmingsfiléerna i marinaden och låt dra i minst 6 timmar före serveringen.