Vitlöksbröd till köttfärssås

Vitlöksbröd till köttfärssås
Foto: Fredrik Skogkvist
joel åhlin
joel åhlin

Vitlöksbröd till köttfärssås

Av: Joel Åhlin, Harald Wachtmeister, Jason Diakité

Från: Nyhetsmorgon

4 ingredienser

30 m

Har du ätit vitlöksbröd till pasta med köttfårssås? Det här receptet är gjort bara för att vara gott och ska ätas ett par gånger per år. Ingen hänsyn till dieter har tagits och det ska göras på klassisk butiksbakad "fulbaguette", absolut inget annat.

Ingredienser

portioner baguette
  • 3 klyftor vitlök
  • 300 g smör
  • 1 baguette
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pressa ner vitlöksklyftorna i en kastrull, tillsätt smöret och smält under omrörning på låg värme.
  3. Skär baguetten som hasselbackspotatis, det vill säga i skivor som inte går hela vägen rakt igenom.
  4. Lägg baguetten på ett stort ark aluminiumfolie, häll över vitlökssmöret så att baguetten dränks. Slå in i folien och lägg på en plåt.
  5. Baka baguetten i cirka 20 minuter. Ta ut den och låt svalna något.
  6. Öppna upp paketet med försiktighet och ös över smöret som runnit ut med hjälp av en sked. Servera!