Vit sparris med sandefjordsås

Vit sparris med sandefjordsås
Foto: Tv4

Vit sparris med sandefjordsås

Av: Bengt - Orust/Tjörn

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 m

Vit sparris med sandefjordsås och parmesanmajonnäs är en lyxig förrätt att förgylla helgen med.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vit sparris

  • 12 vita sparrisar
  • vatten
  • salt

Sandefjordsås

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl grädde
  • 80 g smör
  • 50 g stenbitsrom (msc-märkt)

Parmesanmajonnäs

  • 40 g parmesanost, riven
  • 4 msk majonnäs
  • salt
  • peppar

Servering

  • krasse

Gör så här

Vit sparris

  1. Skala och snoppa sparrisen.
  2. Koka upp vatten och lägg i sparrisen i ca 3 minuter.

Sandefjordsås

  1. Koka ihop crème fraîche, grädde och smör. Häll i romen i såsen.

Parmesanmajonnäs

  1. Riv parmesanost och blanda med majonnäs, salt och peppar.

Servering

  1. Lägg upp allt på tallrikar och servera med lite krasse.