Vit sparris med ramslöksmajonnäs och romvinägrett

11 röster
45 m
4

Vit sparris med ramslöksmajonnäs och romvinegrette passar alltid fint som en festlig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 12 vita sparrisar
  • 1 l vatten
  • salt
  • strösocker
  • citron

Ramslöksmajonnäs

  • 1 förp ramslök
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 4 dl matolja
  • salt
  • peppar

Romvinägrett

  • 1 kruka gräslök
  • 0,5 citron, saften
  • 2 dl matolja
  • 50 g regnbågsrom
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 0,5 baguette, riven
  • 1 kruka körvel
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sparris
    Skala sparrisen och koka i en kastrull med vatten, salt, socker och lite citron.
  2. Ramslöksmajonnäs
    Hacka ramslöken och lägg den i en mixer. Tillsätt äggulorna, dijonsenap och vitvinsvinäger och mixa. Tillsätt olja och salta och peppra. Mixa igen.
  3. Romvinägrett
    Klipp ner gräslöken i en skål. Pressa i citronsaften och häll i oljan. Blanda tillsammans med rom, salt och peppar.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...