Vit chokladmousse med hallonsås

1h
4
Vit chokladmousse med hallonsås
Foto: TV4

Krämig chokladmousse med vit choklad, serveras med söt och syrlig bärsås.

Dryckesförslag: Nivole

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

22 november 2017
1h
4

Du behöver

Chokladmousse

  • 150 g vit choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl kesella, 10 %

Hallonsås

  • 300 g hallon
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Chokladmousse
    Finhacka chokladen och smält den i mikrovågsugnen.
  2. Vispa grädden, ej för hårt.
  3. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen men rör inte för mycket.
  4. Spritsa, eller klicka, ner smeten i glas. Låt stå i kylskåp i minst 30 min.
  5. Hallonsås
    Tina hallonen och mixa dem med socker.
  6. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
  7. Skeda hallonsåsen över moussen och låt stå svalt till serveringen.
Kommentera receptet

Fler goda recept