• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vit chokladmousse med hallonsås

Vit chokladmousse med hallonsås
Foto: TV4

Vit chokladmousse med hallonsås

7 steg att laga

5 ingredienser

1h

Krämig chokladmousse med vit choklad, serveras med söt och syrlig bärsås.

Dryckesförslag: Nivole

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Chokladmousse

  • 150 g vit choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl kvarg 10 %

Hallonsås

  • 300 g hallon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Chokladmousse
    Finhacka chokladen och smält den i mikrovågsugnen.
  2. Vispa grädden, ej för hårt.
  3. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen men rör inte för mycket.
  4. Spritsa, eller klicka, ner smeten i glas. Låt stå i kylskåp i minst 30 min.
  5. Hallonsås
    Tina hallonen och mixa dem med socker.
  6. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
  7. Skeda hallonsåsen över moussen och låt stå svalt till serveringen.