Vit chokladmousse med hallonsås

Vit chokladmousse med hallonsås
Foto: TV4

Vit chokladmousse med hallonsås

Av: Stefan - Sundsvall

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

1h

Krämig chokladmousse med vit choklad, serveras med söt och syrlig bärsås.

Dryckesförslag: Nivole

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladmousse

  • 150 g vit bakchoklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl kvarg 10 %

Hallonsås

  • 300 g hallon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Chokladmousse

  1. Finhacka chokladen och smält den i mikrovågsugnen.
  2. Vispa grädden, ej för hårt.
  3. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen men rör inte för mycket.
  4. Spritsa, eller klicka, ner smeten i glas. Låt stå i kylskåp i minst 30 min.

Hallonsås

  1. Tina hallonen och mixa dem med socker.
  2. Passera hallonen genom en finmaskig sil.
  3. Skeda hallonsåsen över moussen och låt stå svalt till serveringen.