Vit chokladbiskvi med hallon i långpanna

koket.se
Vit chokladbiskvi med hallon i långpanna
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Vit chokladbiskvi med hallon i långpanna

11 ingredienser

1 h 15 min

Det perfekta bakverket att göra för dig som älskar biskvier men inte riktigt har tålamod att göra dem på klassiskt vis. Här gör du smidigt en stor variant i långpanna och skär i bitar vid servering.

Se Camilla Hamid laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bitar

Botten

  • 500 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggvitor

Hallonmarängsmörkräm

  • 6 äggvitor, från stora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 500 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl hallonpuré (ca 300 g mixade och silade hallon)

Dekoration

  • 300 g vit bakchoklad
  • 0,5 tsk neutral olja
  • frystorkade hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en långpanna (30x40cm) med bakplåtspapper.
  2. Riv mandelmassan grovt och vispa ihop med strösocker och äggvita med hjälp av en elvisp.
  3. Täck din långpanna med bakplåtspapper Bred ut smeten i ett jämnt lager.
  4. Grädda botten i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills den fått en fin och gyllenbrun
  5. färg.
  6. Låt botten svalna helt och hållet under tiden som du gör smörkrämen. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp. Rör om då och då.
  7. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa äggvitorna med elvisp tills dess att du fått en fast och blank maräng och undersidan av bunken har svalnat helt och hållet.
  8. Vispa sedan ner smöret, lite i taget, och därefter hallonpurén. Vispa hela tiden under tiden som du tillsätter smör och hallonpuré. Och fortsätt gärna vispa några minuter efter det för en riktigt krämig och fluffig smörkräm.
  9. Bred ut fyllningen över biskvibotten. Ställ i kylskåpet medan du smälter chokladen.
  10. Grovhacka den vita chokladen. Lägg i en värmetålig skål och värm försiktigt över ett vattenbad tills det smält helt och hållet. Rör ner neutral olja för att få den extra glansig och len. Rör om tills den fördelat sig ordentligt i chokladen.
  11. Häll den vita chokladen över hallonsmörkrämslagret. Bred ut i ett jämnt lager och låt stelna lite i kylskåpet innan du skär i bitar och dekorerar med frystorkade hallon.