Vit choklad- och getostcheesecake med hallon

28 röster
8-10 bitar
Vit choklad- och getostcheesecake med hallon
Foto: Jakob Fridholm

Den söta, lena vita chokladen tillsammans med den lätt salta och sträva smaken från getost är en grym kombo. /Mattias

Vintips: Söt sauternes

Recept ur Fredagskockens helgmenyer

Visa mer
8-10 bitar

Du behöver

  • 85 g smör
  • 230 g digestivekex
  • 330 g vit choklad
  • 200 g chèvre
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 400 g cream cheese

Till servering

  • 250 g hallon

Gör så här

  1. Kan förberedas
    Smält smöret och häll ner det i en matberedare. Smula ner digestivekexen och mixa till en jämn smet. Häll smeten i botten av en 24 cm springform och tryck ut till ett jämnt lager. Ställ in i kylen.
  2. Hacka 230 g av chokladen och lägg i en matberedare. Smula ner getosten och koka upp grädden. Häll grädden över getosten och chokladen och mixa slätt. Tillsätt färskosten och mixa till en fin kräm.
  3. Häll ner krämen i springformen och ställ tillbaka i kylen.
  4. Riv de återstående 100 g choklad grovt och strö över den kalla cheesecaken. Gratinera den hastigt på högsta övervärme eller med brännare och ställ svalt igen.
  5. Vid servering
    Servera med färska hallon.
2 april 2016

Laddar fler recept