Viltcarpaccio på päronbädd, med pepparrotskräm och valnötter

20m
4
Viltcarpaccio på päronbädd, med pepparrotskräm och valnötter
Foto: TV4

En snabblagad förrätt med rökt viltkött och pepparrotskräm, på en bädd av päron.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

12 april 2017
20m
4

Du behöver

  • 200 g viltkött, rökt (gärna stek eller hjärta)
  • 2 päron, mogna
  • 2 msk pepparrot, riven
  • 2 dl crème fraiche
  • havssalt och grovmalen svartpeppar, efter tycke och smak
  • 100 g valnötter
  • 4 björnbär

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär i mycket tunna skivor.
  2. Skär även päronen i mycket tunna skivor (börja från botten för fina runda skivor).
  3. Blanda därefter ihop pepparrot och crème fraiche i en skål, tillsätt havssalt och grovmalen svartpeppar efter tycke och smak. Låt stå i kylen en liten stund.
  4. Grovhacka valnötter.
  5. Servering
    Skapa en bädd av några skivor päron, klicka sedan på pepparrotskräm efter tycke och smak.
  6. Lägg sedan på några skivor kött, toppa med ett björnbär och en nypa grovhackade valnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept