Viltburgare med lingonmajonnäs

Foto: Tv4
Viltburgare med lingonmajonnäs
23 ingredienser
1 h
Viltburgare med lingonmajonnäs, picklad rödlök och ugnsrostad potatis går hem hos både vuxna och barn.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Ugnsrostad potatis
- 800 g potatis
- olja
- flingsalt
- 2-3 kvistar färsk timjan
Picklad rödlök
- 2 msk ättiksprit 12 %
- 4 msk strösocker
- 4 msk vatten
- 1 rödlök
Lingonmajonnäs
- 1 dl rårörda lingon
- 1 msk senap (fransk)
- 1 dl majonnäs
- 1 msk citronsaft
- salt
- peppar
Viltburgare
- 600 g älgfärs
- 200 g fläskfärs
- salt
- peppar
- 8 skivor bacon
Servering
- Västerbottensost
- 4 Korvbrödsbagarn Bistro Brioche hamburger buns
- sallad
- inlagd gurka
Gör så här
Ugnsrostad potatis
- Tvätt och torka potatisen.
- Skär potatisen i klyftor och lägg i en bunke.
- Blanda i olja och salt, rör om väl.
- Häll upp potatisbitarna på ett ugnsbleck och lägg på några kvistar färsk timjan.
- Rosta potatisen i ugnen på 200 grader i ca 25–30 minuter, eller tills de är mjuka.
Picklad rödlök
- Blanda ihop ättika, socker och vatten. Låt koka ihop.
- Skala rödlöken och skiva den rysligt tunt.
- Lägg löken i den varma lagen och låt den svalna.
Lingonmajonnäs
- Blanda lingon och senap med majonnäsen. Smaka av med lite citronsaft och eventuellt lite salt och peppar.
Viltburgare
- Blanda viltfärs och fläskfärs. Krydda med salt och peppar.
- Arbeta ihop färsen och låt sedan vila.
- Stek 8 skivor bacon knaprigt i en het panna.
Servering
- Forma hamburgare av färsen och stek dem med smör i en panna. Krydda med salt och peppar.
- Lägg ost på burgarna mot slutet så den smälter en aning.
- Stek bröden så de får lite yta.
- Montera ihop burgarna med salladsblad, lingonmajonnäs och brödet.
- Toppa med bacon och gurka.