Viltburgare med lingonmajonnäs

Viltburgare med lingonmajonnäs
Foto: Tv4

Viltburgare med lingonmajonnäs

Av: Joachim - Vänersborg

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

1 h

Viltburgare med lingonmajonnäs, picklad rödlök och ugnsrostad potatis går hem hos både vuxna och barn.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ugnsrostad potatis

  • 800 g potatis
  • olja
  • flingsalt
  • 2-3 kvistar färsk timjan

Picklad rödlök

  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk vatten
  • 1 rödlök

Lingonmajonnäs

  • 1 dl rårörda lingon
  • 1 msk senap (fransk)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • salt
  • peppar

Viltburgare

  • 600 g älgfärs
  • 200 g fläskfärs
  • salt
  • peppar
  • 8 skivor bacon

Servering

  • Västerbottensost
  • 4 hamburgerbröd (gärna brioche)
  • sallad
  • inlagd gurka

Gör så här

Ugnsrostad potatis

  1. Tvätt och torka potatisen.
  2. Skär potatisen i klyftor och lägg i en bunke.
  3. Blanda i olja och salt, rör om väl.
  4. Häll upp potatisbitarna på ett ugnsbleck och lägg på några kvistar färsk timjan.
  5. Rosta potatisen i ugnen på 200 grader i ca 25–30 minuter, eller tills de är mjuka.

Picklad rödlök

  1. Blanda ihop ättika, socker och vatten. Låt koka ihop.
  2. Skala rödlöken och skiva den rysligt tunt.
  3. Lägg löken i den varma lagen och låt den svalna.

Lingonmajonnäs

  1. Blanda lingon och senap med majonnäsen. Smaka av med lite citronsaft och eventuellt lite salt och peppar.

Viltburgare

  1. Blanda viltfärs och fläskfärs. Krydda med salt och peppar.
  2. Arbeta ihop färsen och låt sedan vila.
  3. Stek 8 skivor bacon knaprigt i en het panna.

Servering

  1. Forma hamburgare av färsen och stek dem med smör i en panna. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg ost på burgarna mot slutet så den smälter en aning.
  3. Stek bröden så de får lite yta.
  4. Montera ihop burgarna med salladsblad, lingonmajonnäs och brödet.
  5. Toppa med bacon och gurka.