Vildand med blomkålssvamp

Vildand med blomkålssvamp
18 ingredienser
1 h
Den här huvudrätten sätter guldkant på helgen! För vad sägs om vildand med blomkålssvamp, tahinivinägrett och hösthallon?
Ingredienser
Vildand
- 2 vildänder (eller anka)
- 100 g smör
- vitlök (efter tycke och smak)
- salt
- färsk timjan
Svamp
- färsk timjan
- vitlök (efter smak)
- 150 g smör
- 400 g svamp (blomkålssvamp eller valfri vildsvamp)
- salt
- peppar
Tahinivinaigrette
- 1 citron
- 1 klyfta vitlök
- 100 g tahinipasta
- vatten, kallt
- salt
Servering
- 1 förp hallon (hösthallon)
- 1 knippe thaibasilika
Gör så här
Vildand
- Ta fram vildänderna i god tid så att de hinner bli rumstempererade.
- Snitta skinnet lätt med en kniv och stek sedan fågeln på medelvärme med skinnsidan ner tills det blir gyllenbrunt.
- Vänd sedan fågeln och stek med köttsidan ner.
- Addera 50 g smör, vitlök samt timjan och ös köttet lätt med smöret. Stek tills köttet når 52 grader.
Svamp
- Hacka timjan och riv vitlöksklyftorna. Blanda ner hacket i rumstempererat smör.
- Lägg hälften av smörblandningen i en stekpanna och tillsätt svampen. Stek på medelvärme tills svampen är gyllene.
- Tillsätt därefter resten av smöret och låt smälta över svampen utan att ta färg.
- Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar.
Tahinivinaigrette
- Pressa citronen och riv en vitlöksklyfta.
- Vispa tahinin med citronjuicen och vitlöken.
- Tillsätt kallt vatten tills du får en yoghurtliknande konsistens. Smaka av med salt.
Servering
- Placera det stekta andbröstet och svampen på en tallrik och garnera med tahini, hallon och thaibasilika.