Vietnamesiska vårrullar med dipp

Vietnamesiska vårrullar med dipp
Foto: Tv4

Vietnamesiska vårrullar med dipp

1

4 steg att laga

19 ingredienser

45 m

Vietnamesiska vårrullar med fräsch och het dipp är en perfekt start på kvällens middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Vårrullar

  • 8 rispapper
  • 150 g glasnudlar, kokta och avrunna
  • 250 g böngroddar
  • 2 morot, skuren i tunna stavar
  • 1 gurka, skuren i tunna stavar
  • 2 salladslök, skuren i fina strimlor
  • 0,5 isbergssallad, skuren i fina strimlor
  • 1 kruka färsk koriander

Dippsås het

  • 2 msk soja
  • 4 msk risvinäger
  • 2 msk fisksås
  • 1 chilifrukt, hackad
  • 1 msk sambal oelek

Dippsås fräsch

  • 2 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk fisksås
  • 2 limefrukt, saften av
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök, pressad

Gör så här

  1. Vårrullar
    Förbered alla grönsaker.
  2. Fyll ett fat eller en långpanna med kallt vatten. Lägg i ett rispapper. Låt det ligga i ca 1 minut tills det blir mjukt.
  3. Lägg det mjuka pappret på en fuktig handduk. Lägg i fyllningen, tryck ihop lite. Vik in kortsidorna av pappret. Vik sedan över ena långsidan och rulla in så kompakt som möjligt. Gör likadant med resten av rispappret och fyllning. Ta god tid på dig på varje rulle.
  4. Dippsåser
    Blanda alla ingredienser i en skål för varje dipp. Låt stå minst 30 minuter innan servering.