• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vietnamesisk tonfiskmacka

Vietnamesisk tonfiskmacka
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Vietnamesisk tonfiskmacka

4 steg att laga

16 ingredienser

20 min

Tom serverar den perfekta picknickmackan. Med en smarrig tonfiskröra och snabbmarinerade grönsaker hämtar denna goda macka sina smaker från det vietnamesiska köket! 

Ingredienser

4 portioner

Tonfiskröra

  • 400 g tonfisk i olja
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • svartpeppar

Strimlade grönsaker

  • 1 zucchini
  • 1 morot
  • 1 rättika
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • salt

Tillbehör

  • 1 baguette
  • sriracha
  • koriander, till garnering

Gör så här

  1. Sila bort oljan från tonfisken.
  2. Hacka koriander och blanda alla ingredienser försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla/svarva alla grönsaker. Blanda med soja och sesamolja och smaka av med salt.
  4. Fördela tonfiskröran och grönsakerna i en baguette. Dela baguetten i mindre bitar och avsluta med sriracha och koriander.