Vietnamesisk tonfiskmacka

Vietnamesisk tonfiskmacka
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Vietnamesisk tonfiskmacka

43

4 steg att laga

16 ingredienser

20 min

Tom serverar den perfekta picknickmackan. Med en smarrig tonfiskröra och snabbmarinerade grönsaker hämtar denna goda macka sina smaker från det vietnamesiska köket! 

Ingredienser

portioner4 portioner

Tonfiskröra

  • 400 g tonfisk i olja
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka koriander
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • svartpeppar

Strimlade grönsaker

  • 1 zucchini
  • 1 morot
  • 1 rättika
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • salt

Tillbehör

  • 1 baguette
  • sriracha
  • koriander, till garnering

Gör så här

  1. Sila bort oljan från tonfisken.
  2. Hacka koriander och blanda alla ingredienser försiktigt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla/svarva alla grönsaker. Blanda med soja och sesamolja och smaka av med salt.
  4. Fördela tonfiskröran och grönsakerna i en baguette. Dela baguetten i mindre bitar och avsluta med sriracha och koriander.